Aankomst
Vertrek

Roze dikke dames

7 mei 2018                  19.30 uur

"Kwast in de ene hand, wijntje in de andere. Paintbar is hét creatieve avondje uit.

Creëer je eigen kunstwerk van begin tot einde (ja, we beginnen echt met een leeg doek!).Met onze stap-voor-stap instructie kan iedereen schilderen.

Wij zorgen dat je trots met je zelfgemaakte schilderij naar huis gaat!

Durf jij het aan.......

Boek hier de tickets

 

 

 

 

Moederdag brunch

Moederdag brunch

zondag 13 mei 2018

opening buffet 11.00 uur brunch // circa 13.15 uur dessertbuffet

€ 26,50 per persoon

Kinderen < 3 jaar gratis, t/m 12 jaar € 13.25

Voor alle moeders hebben wij een leuke verwen attentie 

Bekijk hier onze Moederdag brunch

Voor de kinderen hebben wij een speciale speelruimte!!!!

 

 wij houden graag rekening met uw vegetarische en dieetwensen/ allergiegevoeligheid

reserveren kan telefonisch of per email


 

Expositie

Van 5 februari tot en met 11 juni 2018 stellen drie exposanten hun werk bij ons ten toon. 

 In de diverse ruimtes is werk te zien van Marten Alkema, Joke Ket en Ilona Tanke-van Dijk. Deze expositie is samengesteld door Stichting Keunst en Keur, te Joure 

In 2016 werd aan Keunst en Keur de Expositiewerkgroep van het Museum Joure, voorheen de Kultuerried, toegevoegd. Het werd een stichtingsvorm die onder naam Stichting Keunst en Keur een breder spectrum aan activiteiten biedt zoals de wisselende exposities in de Bibliotheek, het Gemeentehuis, Hotel-restaurant De Oorsprong in Sint Nicolaasga en tandartsenpraktijk Uijlenbroek & Partners in Joure. Een enthousiaste werkgroep, die zich ondertussen beraadt op uitbreiding van hun activiteiten.

Vaderdag

 Vaderdag 17 juni 2018 13.00 uur

Iets orgineels voor vaderdag??

Wat dacht u van de OFYR!!!

OFYR is dé nieuwe manier van buiten koken & grillen.. De kegelvormige vuurschaal heeft een brede platte rand die tevens fungeert als kookoppervlak. Vanuit het midden straalt de warmte in een vloeiend verloop uit waardoor de OFYR meerdere kooktemperaturen heeft.

Wij presenteren een riant assortiment van diverse soorten vlees, vis en groenten  “live” bereiden op de OFYR vanzelfsprekend aangevuld met diverse huisgemaakte salades (aardappel, huzaren), sla (groene sla, tomaat, komkommer) en diverse soorten brood met smeersels (tapenade, kruidenboter) en lekkere sauzen.

€ 24,50 per persoons

Kinderen < 3 jaar gratis, t/m 12 jaar € 12.25

 

Ilona Tanke- van Dijk

Impressionistische en losse stijl

Ilona Tanke-van Dijk schildert bij voorkeur landschappen en portretten van mens en dier. Daarbij hanteert zij een losse, impressionistische stijl. In haar landschappen wil Ilona de sfeer van een prachtige wolkenlucht, spectaculair licht of interessante lijnen en kleuren voor de toeschouwer vastleggen. In haar portretten brengt zij de ziel van mens of dier tot uitdrukking. Acrylverf en olieverf zijn haar favoriete materialen. Zij schildert vaak pasteus en gebruikt graag veel verf.

Met haar schilderij ‘Reisewege Bad Bentheim 2009’ won Tanke-van Dijk de schilderwedstrijd ‘Jacob van Ruisdael: Groeten uit Bentheim/ Grüsse aus Bentheim’.

In het dagelijks leven is Ilona docent schilderen aan de Volkshochschule Grafschaft Bentheim.

Joke ket

Vrijheid en verbondenheid met Friesland

In haar schilderijen beeldt Joke ket het ultieme gevoel van vrijheid en verbondenheid met Friesland uit. Haar liefde gaat vooral uit naar het Wad met aan de horizon de eilanden. Het Wad biedt haar schoonheid en uitzichten en de sensatie van zout op je lippen, voeten in het slik en zand op je lijf. De materie zoals schelpen en slik verwerkt ze in haar schilderijen. Een deel van de verkoop van haar werk gaat naar St. Kalpitiya www.kalpitiya.nl om daar kleine projecten te realiseren.

Ook de ervaring van verre reizen geeft Joke weer in haar schilderijen. Eén van haar favoriete reizen  was Vietnam. Zie voor meer informatie www.schildereizen.com

Marten Alkema

Expressie met kleur

Dat is de gedachte achter de kunst van Marten Alkema wonend en werkend in Harlingen. Hij noemt zijn schilderijen Mazl Art, een verwijzing naar zijn voorliefde voor muziek uit Oost-Europa. De schilderijen van Marten hebben een eigentijdse stijl, met een balans tussen abstract-expressionisme en CoBrA. Met zijn intuïtieve stijl van schilderen laat hij zich leiden door zijn muziek en emotie van het moment. Marten werk met acrylverf en spuitbus, aangevuld met diverse technieken en materialen. Ook verwerkt hij karton, stof en niet voor de hand liggende producten in zijn werk. Hij gaat daarbij telkens de uitdaging aan om met kleur, licht te creëren in een eigen wereld. Abstracte composities als zelfportret