Aankomst
Vertrek

THEATER VOORSTELLING ANNA & US HEIT 9 december 2017 in de OORSPRONG

Van Ravesteijn Theater & Events presenteert

9 december 2017

Theatervoorstelling

Anna & Us Heit

“uniek” “prachtige liedjes, mooie stemmen” “aanbevolen”

De verboden liefde tussen Willem Lodewijk van Nassau en zijn nichtje Anna van Oranje staat centraal in dit verrassende theaterstuk.

Willem Lodewijk (“Us Heit”) en Anna van Oranje nemen plaats aan hun eettafel en vertellen en bezingen hun leven.

Het is een intieme productie met een lach en een traan. De voorstelling is Nederlandstalig!

http://www.vanravesteijnentertainment.nl/

http://www.annaenusheit.nl/

 

 

Nieuwe exposities 4 september t/m 5 februari 2018

Stichting Keunst en Keur te Joure heeft weer 3 nieuwe exposanten gearrangeerd voor Hotel de OORSPRONG & Restaurant de STOETERIJ in Sint Nicolaasga.

BIEN VELDS

Bien werkt met allerlei materialen en diverse thema’s. Momenteel werkt ze veel met een plasmasnijder. Ze brandt hiermee objecten uit cortenstaal. Voor haar een soort tekenen in metaal. Er ontstaan veelal ‘dagelijkse’ dingen zoals stoelen, tafels en serviesgoed. Deze objecten worden door haar zó neergezet dat ze bijna iets menselijks krijgen. Al dan niet in combinatie met andere materialen ontstaan er beelden in een vervreemdend perspectief: stoelen zitten gezellig samen koffie te drinken, voeren een gesprek of zijn aan het dansen. Ook de koffiekannen en theepotten zijn ‘levende wezens’ geworden.

Een veelvuldig voorkomende reactie van de aanschouwers is: ik word er blij van! Velds studeerde in Frankrijk aan de École Nationale des Beaux Arts in Lyon en aan de ABK Minerva te Groningen. Zij werkte onder andere in Hongarije, Cuba, Spanje, Duitsland en de VS. Haar thuisbasis is Groningen.

GRIETJE VAN DER REIJNST-BRAK

In het dagelijks leven is Grietje werkzaam als freelance fotograaf voor diverse lokale kranten. Eén van haar andere grote passies is schilderen. Ze exposeert en staat regelmatig op diverse kunstmarkten met haar schilderijen.

Vaak zijn haar foto’s het uitgangspunt van haar schilderijen waardoor ze een veelheid aan onderwerpen schildert.  Ook door haar beroep als fotograaf kijkt zij op een hele andere manier naar het onderwerp.  Dit is dan ook vaak aan de composities in haar schilderijen terug te zien, welke veelal verrassend zijn.  Met name haar warme kleurgebruik en losse schildertechniek vallen op.

ANKY VAN DER BURGSTEDEN-VAN DER VEEN

Anky woont en werkt, samen met haar man, op een prachtige boerderij in Oosterwolde. De boerderij met 150 koeien ligt tegen de Drentse grens aan. Vlakbij het natuurgebied Fochteloërveen.

Dagelijks melkt Van Burgsteden de koeien en ziet hun verschillende karakters. Samen met de rust die de dieren uitstralen vormt dat een grote inspiratiebron voor de schilderijen van Anky. Door de achtergrond en omgeving achterwege of simpel te laten wordt de nadruk gelegd op de schoonheid van de koe. Zij hoopt dat ook de bezoekers een beetje ‘besmet’ raken met het koeienvirus.

Naast koeien schildert ze ook portretten van mensen/kinderen die met hun sterke blik willen raken. Haar stijl is realistisch, cartoonistisch en kleurrijk, hoewel haar laatste werken weer sober zijn van kleur.