Aankomst
Vertrek

Expositie

Van 8 oktober 2018 tot en met 11 februari 2019 stellen drie exposanten hun werk ten toon in hotel-restaurant De Oorsprong, een voormalige stoeterij, te Sint Nicolaasga. In de diverse ruimtes is werk te zien van Reiny Bourgonje, Corine van de Linde en Ron Overtoom.

Deze expositie is samengesteld door Stichting Keunst en Keur, te Joure 

Door een groep enthousiaste vrouwen is in 2015 Keunst en Keur in het leven geroepen. Aanvankelijk om de atelier- en tuinroute nieuw leven in te blazen. De atelier- en tuinroute was in oktober 2015 een groot succes evenals in juni 2016. In 2016 werd aan Keunst en Keur de Expositiewerkgroep van het Museum Joure, voorheen de Kultuerried, toegevoegd. Het werd een stichtingsvorm die onder naam Stichting Keunst en Keur een breder spectrum aan activiteiten biedt zoals de wisselende exposities in de Bibliotheek, het Gemeentehuis, Hotel-restaurant De Oorsprong in Sint Nicolaasga en tandartsenpraktijk Uijlenbroek & Partners in Joure. Een enthousiaste werkgroep, die zich ondertussen beraadt op uitbreiding van hun activiteiten. 

Reiny Bourgonje

Een eigen plek op aarde is niet vanzelfsprekend. Zo ook voor de door Reiny Bourgonje gefotografeerde adoptiekinderen. Misschien raken bij deze kinderen, de geuren en kleuren die herinneren aan hun geboorteland wel een gevoelige snaar. Hun dorp in Friesland, dat is hun plek op aarde.

Fotografie is voor haar het mooiste vak! Ze fotografeert gevoel, werkt perfectionistisch en is steeds op zoek naar nieuwe uitdagingen. Het liefst portretteert ze gewone mensen, zo puur en naturel mogelijk, met respect voor de eigen eigenheid.

‘En dan wacht ik op dat ene, juiste moment… voor die éne perfecte foto’, aldus Bourgonje. Daarmee wil zij laten zien hoe sterk en krachtig mensen kunnen zijn en het beste, sterkste en het mooiste in hen naar voren halen. Dat vertaalt zich in haar imposante werk.

Indrukwekkend is het aantal exposities, maar meer nog de vele prijzen en nominaties die Reiny voor haar werk ontving. 

 

 

 

Corine van de Linde

Inspiratie vindt Corine van de Linde in de wereld om haar heen. Vaak is dat de flora of fauna, maar ook objecten, details van straatbeelden of gebouwen. Als materiaal gebruikt zij acrylverf op doek of canvas.

De schilderscarrière van Corine van de Linde begon al in de jaren ’90. In die periode richtte zij zich voor op het schilderen van aquarellen. Vele jaren was ze niet in de gelegenheid om te schilderen, maar in 2017 kwam er weer ruimte en tijd voor haar passie. Met overgave ging ze de kwast en het palet weer hanteren.

Nu werkt ze vooral met acryl. Corine schildert zowel abstract als ook figuratief. Ook de humor ontbreekt niet in het werk van Van de Linde. In haar atelier vindt ze alle rust om niet alleen aan haar eigen creaties te werken, maar ook in opdracht te schilderen. 

 

 

 

 

 

 

 

Ron Overtoom

Ron wordt vooral geïnspireerd door ontmoetingen met mensen, waarbij het kan gaan om niet alledaagse thema’s, door verstilde landschappen en door een innerlijk geraakt worden bij het maken van, of luisteren naar, muziek.

Al schilderend, boetserend, door de wisselwerking van vorm en kleur uitgedaagd worden en hier uitdrukking aan geven.
Zijn werk is expressief, vrolijk, inspirerend, soms sereen en altijd kleurrijk.