Aankomst
Vertrek

Rieke Meima

Intuïtief en magisch: dat is kenmerkend voor de schilderijen van Rieke Meima

Rieke Meima is afkomstig uit het onderwijs. Ze gaf daar het vak handvaardigheid. De laatste jaren houdt zij zich intensief bezig met schilderen. Zij volgde daarvoor diverse opleidingen en cursussen in binnen- en buitenland.

Haar schilderijen ontstaan vaak intuïtief. Laag over laag, kleur over kleur. Een andere, nog onvoorziene werkelijkheid toont zich meer en meer... Dat is ook voor Rieke zelf weer verrassend.

Haar schilderijen hebben vaak een levendige 'huid', doordat ze werkt met verschillende materialen zoals lijmen, zand, eierschalen en hennep. Ook het combineren van acryl- en olieverf geeft verrassende effecten. Van daaruit volgt er inspiratie om weer verder te gaan.

 

Remco Klop

 

Kleurrijk is een kenmerk van het werk van Remco Klop. De thema’ s en onderwerpen zijn divers, vaak wel met figuren, maar ook interieurs, stillevens en landschappen. Nooit echt realistisch, maar ook zelden helemaal abstract.

Klop studeerde in 1991 af aan de Kunstacademie in Groningen (ABK Minerva). Sinds 1999 woont hij met zijn gezin in Friesland. Eerst in Dokkum, nu in Leeuwarden.

Naast schilderen schrijft hij toneelstukken en scripts, regisseert hij in de provincie en speelt incidenteel. In 2018 was hij betrokken bij het culturele hoofdstad project Anna Maria, één van de 32 projecten van Under de Toer. Hij schreef het toneelstuk, speelde en ontwierp het decor.  

Afgelopen jaren exposeerde hij in Franeker (groepsexpositie in galerie De Roos van Tudor), Noordwolde (kunstwerk in de Stellingen) en Woudsend (Kunst aan de Ee).

 

Johanna Strikwerda

Gefascineerd door landschappen, luchten en mensen legt Johanna Strikwerda met haar camera de wonderlijke schoonheid van deze wereld vast.

In 2016 reisde ze op uitnodiging van Margreeth Kuipers van Sits for Women af naar India. Naar het groene Almora aan de voet van de Himalaya waar marihuana- en ragivelden de uitlopers van de Himalaya bekleden en later naar het heilige dak van de wereld; Leh hoofdstad van Ladakh op 3500 meter hoogte. Een bar maanlandschap, overweldigend mooi en erg droog door de grote hoogte en een koud woestijnklimaat. Hier liggen Tibetaans-boeddhistische kloosters verborgen tussen enkele van de meest imposante bergen op aarde en hoeden de herders hun kostbare pashmina geiten en yaks. Je kunt hier urenlang door het maanlandschap rijden zonder een mens te zien. Overal vind je er stoepa’s – verwijzingen naar het hogere – en wapperen gebedsvaantjes in de wind.

Sinds haar afstuderen aan de Fotoschool in 2014 gebruikt ze haar camera om ook op haar reizen de schoonheid van deze wereld vast te leggen. Landschappen, luchten en mensen; de diversiteit is zo groot en wonderlijk mooi.