Aankomst
Vertrek

Men arrangement

!!!!!!!!!!!NIEUW!!!!!!!!!!!

Men arrangement in samenwerkingen met Wietse Prins van Prins Hoefsmederij Sint Nicolaasga.

Geniet van een heerlijke tocht met paard en wagen door de Vegelinbossen

€ 79,50 per persoon inclusief  1 uur rijden en een overheerlijk 3-gangen diner(minimaal 2 personen)

reserveren 0513-432662 of info@hoteldeoorsprong.nl

Expositie

Van 11 juni tot en met 8 oktober 2018 stellen drie exposanten hun werk ten toon in hotel-restaurant De Oorsprong, een voormalige stoeterij, te Sint Nicolaasga. In de diverse ruimtes is werk te zien van Walter de Graaf, Rens Hoekstra en Willy Sybesma..

Deze expositie is samengesteld door Stichting Keunst en Keur, te Joure 

Door een groep enthousiaste vrouwen is in 2015 Keunst en Keur in het leven geroepen. Aanvankelijk om de atelier- en tuinroute nieuw leven in te blazen. De atelier- en tuinroute was in oktober 2015 een groot succes evenals in juni 2016.In 2016 werd aan Keunst en Keur de Expositiewerkgroep van het Museum Joure, voorheen de Kultuerried, toegevoegd. Het werd een stichtingsvorm die onder naam Stichting Keunst en Keur een breder spectrum aan activiteiten biedt zoals de wisselende exposities in de Bibliotheek, het Gemeentehuis, Hotel-restaurant De Oorsprong in Sint Nicolaasga en tandartsenpraktijk Uijlenbroek & Partners in Joure. Een enthousiaste werkgroep, die zich ondertussen beraadt op uitbreiding van hun activiteiten.

Rens Hoeksta

Pakkend zo kan de stijl van Rens Hoekstra uit Akkrum het beste worden omschreven. Landschap, mens en dier schildert zij in een geheel eigen sfeer met olieverf. 

Gelaagdheid en doorwerktheid spreken haar aan. ‘Ik vind het belangrijk terug te zien welke worsteling ik heb doorgemaakt’. Het werk is niet verhalend maar laat het beeld zien zoals het vanuit het werk is ontstaan. De inspiratie ontleent Hoekstra aan de dagelijkse realiteit of eigen fantasie. Thema is de lichaams- en gezichtsuitdrukking van mens en dier. Figuren zijn herkenbaar in hun emotie en spreken tot de verbeelding. De natuur in de landschappen ontstijgt de realiteit en geeft de beleving ervan weer. Haar stijl is zowel figuratief als geabstraheerd.

Walter de Graaf

Walter de Graaf tekent al sinds zijn jeugd. Tekenles kreeg hij van Roel Otter, de bekende klokkenschilder. Tijdens zijn werk bij Douwe Egberts waren etiketten een inspiratie. Daarvan schilderde hij diverse varianten.

Bij Hans Noordermeer volgde hij een schildercursus. In die periode kwam De Graaf voor het eerst in aanraking met olieverf en past dit voornamelijk toe op Mansonite of MDF. Later deed hij nog een cursus modeltekenen. Zijn voorkeur gaat uit naar portretten, oude verlaten gebouwen of een detail van een groter geheel. Vaak zijn het kleine series zoals schepen, oldtimers, dieren, kerkinterieurs of ballonfeesten.

Willy Sybesma

De camera is de creatieve uitlaatklep van Willy Sybesma. Geïmponeerd is zij van de natuur van Friesland. Maar ook van de Nederlandse stranden, zonsop- en ondergang en prachtige luchten geniet zij enorm. Vanuit haar passie is haar bedrijf ontstaan: Willy Sybesma Fotografie. Bij Willy kun je terecht voor gezinsfoto’s, het maken van foto’s van de kinderen in de verschillende fases en foto’s van je (groot) ouders, mooie opnames bijvoorbeeld van je liefste of van jezelf. En speciaal voor de zwangere vrouwen, waarvoor Sybesma prachtige jurken beschikbaar heeft om een stijlvolle foto te maken. Voor ‘later’ zijn foto’s een kostbaar bezit. Willy werkt tevens in opdracht. Zij maakt fotopresentaties van bedrijven, waarin zij de kern en het karakteristieke van het bedrijf zichtbaar maakt. Schoolfotografie is een grote tak van haar bezigheden

Friese Ballonfeesten

Friese Ballon Feesten 25 t/m 29 juli 2018

De Friese Ballonfeesten in Joure. Een jaarlijks terugkerend spectaculair evenement. Dit jaar alweer de 33e editie en genomineerd als 'Beste Uitje van Nederland'.

Indien her weer het toelaat stijgen er iedere avond tientallen heteluchtballonnen op. Ook het overige programma met vele activiteiten zal het publiek zeker weer zeer aanspreken.

meer informatie & programma